Elektrik ve Enerji Bölümü
Elektrik ve Enerji Bölümü
Sanayileşmenin artışıyla yaygınlaşan elektrik kullanımı, elektrik konusunda eğitimli insan gücü açığını ortaya çıkarmıştır. Kocaeli Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı da sektöre nitelikli elektrik teknisyenleri yetiştirmek için kurulmuştur. Teknik hizmet ve destek üreten ara insan gücüne yönelik bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan programda fabrika bakım imalat dalı ve iletim dağıtım tesisat dalı bulunmaktadır.
Elektrik teknikeri unvanı taşıyacak öğrencinin meslek tanımı, rolü, teknik becerileri ve davranış şekilleri göz önüne alınmış, yeterlilik çizgileri belirlenerek gelişen teknolojiye uygunluğu ve piyasaya geçerliliğinin yanı sıra orta öğretimden ön lisans eğitimine geçiş, ön lisans eğitiminden lisans eğitimine geçişte uyumluluk göz önüne alınarak eğitim programı hazırlanmıştır. Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksekokulu'nda öğrencinin iş hayatına kendini daha iyi hazırlayabilmesi ve okul ile endüstri arasında güçlü bir ilişkinin kurulması gerekliliğinden hareketle, her eğitim yılı sonunda 30 günlük endüstriye dayalı öğrenim (staj) öngörülmüştür. Öğrencinin bu derslerden azami fayda sağlayabilmesi için kendisini motive ederek kendi öğreniminden büyük ölçüde sorumlu olması amaçlanmaktadır. Öğrencilerin ders çalışma, kendilerini yönetme, gözlem ve karar verme becerileri, problemi tanımlama deney ve tecrübe ile kavranan teoriyi tatbik ederek problemi çözme hususlarında alıştırma yapmaları sağlanmıştır.
Mezunlarımız elektrik teknikeri unvanını almaktadırlar. Meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, bağımsız olarak da çalışabilmektedirler. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Devlet Su İşleri, Makine Kimya Enstitüsü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarla, başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler. Ayrıca Kocaeli ilimizin sanayi bölgesi olması nedeniyle birçok özel teşebbüslerde istihdam imkanı bulunmaktadır.
"Elektrik" önlisans programını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde; Elektrik Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik Ve Bilgisayar Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Fizik, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Uçak, Elektrik-Elektronik, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Öğretmenliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Öğretim Elemanları
Öğr. Gör. M. Keskin Kılıç
Elektrik ve Enerji Bölümü Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Üzeyir Akça
Öğr. Gör. M. Keskin Kılıç
(Program Koordinatörü)
Öğr. Gör. M. Kenan KELEŞ
Programda Normal (Gündüz) ve ikinci öğretim (Gece) olmak üzere iki bölüm okutulmaktadır.
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi
Öğr. Gör. Türker SELÇUK
Laboratuvarlar/Derslikler







