Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu  Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı Laboratuarında Kombi ve Güneş Enerjisi Performans Test Düzeneği Devreye Girdi

Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Gaz Tesisatı Teknolojisi Programında Üniversitemiz Hızlı Destek Proje Kapsamında temin edilen destek, okulumuzun kendi imkanları kullanılarak ve ayrıca bazı sanayi kuruluşların malzeme desteği ( Solareks, Borusan Plastik, Axem Thermofloor, Turyas Kimya v.b.) ile "Kombi ve Güneş Enerjisi Performans Test Düzneği"  hizmete girmiştir. Bu düzenekle eğitim ve araştırma çalışmaları amaçlanmaktadır. Özellikle öğrencilerimize Güneş Enerji Sistemlerinin önemini kavratmak ve bu tür sistemlerin yaygınlaşmasını sağlamak ülkemiz için önemlidir. Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa SEÇİLMİŞ'in koordinatörlüğünde Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı öğrencileri tarafaından bu  proje gerçekleştirilmiştir.  Ayrıca İstanbul Kurumsal Pazarlama, Danışmanlık, Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş. ve Kocaeli İzmit Merkez Bayii Turyas Kimya yetkilileri sahip olduğumuz laboratuar olanaklarımızdan ve test düzeneğinden etkilenmiş olup kendilerinin geliştirilmiş olduğu HYDROMX Enerji Tasarrufu Solüsyonunu Tesisat Laboratuarında kullanılmak ve test etmek üzere bağışta bulunmuşlardır ve çalışmalarımıza destek vereceklerini belirtmişlerdir. Yetkililer, HYDROMX Solüsyonunun ısıtma sistemlerinde doğru kullanıldığında %35'e varan oranlarda tasarruf sağlayan bir ürün olduğunu belirtmektedirler. Ürünün etkinliği çeşitli Üniversite, Kamu ve Özel kuruluşların testleri ile belgelenmiş ve uluslararası patentlerle korunmaktadır.

Ayrıca Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı Laboratuarında, Güz 2011 Döneminde Hidrofor Test Düzeneği ve Bahar 2011 Döneminde Seri-Parallel Santrifuj Pompa Test Düzeneği öğrencilerin hizmetine girmiştir. Ayrıca bu laboratuarda uygulamayı bekleyen başka projelerde  mevcut olup destek temin edildikçe uygulamaya girecektir.

İstanbul Kurumsal Pazarlama, Danışmanlık, Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş. ve Kocaeli İzmit Merkez Bayii Turyas Kimya yetkilileri ve Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa SEÇİLMİŞ

Projede Görev Alan Öğrenciler Toplu Halde